dissabte, 24 de desembre del 2011

Èxit reunió proposta paneres ecològiques.

  
 
Bona gent.

El passat dijous dia 22 vam tenir la primera reunió per mirar de definir el punt de recollida de paneres ecològiques a Llucmaçanes. La trobada va ser tot un èxit, gairebé 30 persones van estar interessades en la proposta, la qual cosa vol dir que hem de dedicar més esforç perquè pugui arribar a bon port. Ara mateix, poder tenir la possibilitat de tenir verdura, fruita i carn ecològica a Llucmaçanes és una idea que ha agradat i que és molt factible al nostre poble. Només cal dedicar una mica més d'esforç en la organització.


Per  què donar suport a l’agricultura i ramaderia ecològic?  
  • Perquè utilitza pràctiques de producció que respecten l’entorn, amb tècniques agràries naturals per fertilitzar el sòl, combatre les plagues, criar els animals, etc.
  • Perquè els aliments ecològics així produïts estan 100% lliures de pesticides, adobs químics, varietats transgèniques i tot tipus de manipulació.
  • Perquè és col·laborar amb un desenvolupament sostenible de Menorca i possibilitar una vida digne als pagesos locals
A la reunió es va presentar la iniciativa i a la vegada vam parlar de quina seria la manera més accessible, pels veïns i veïnes del poble.

Proposta 1:  Sanalles tancades
-senalles tancades només de verdura que variaran cada setmana, les senalles seran de 10€ (2 persones) i 20€ (4 persones).  

-senalles tancades de verdura i fruita que variaran cada setmana. Les senalles seran de 12€ (2 persones) i 22€ (4 persones)

-senalles tancades de verdura i carn que variaran cada setmana. Les senalles seran 18€ (2 persones) i 35€ (4 persones)

Qui vulgui disposar de carn és important que passi a cercar la comanda a les 19.00 hores a l'AVV puntualment doncs no tenim la infraestructura necessària per garantir la refrigeració adequada per a la seva bona conservació.

En tots els casos sabreu què hi ha a les senalles cada setmana i la quantitat.

Proposta 2: Comanda a la carta
-Fer la comanda a la carta directament a ECONURA, enviant un email a info@econura.com o irun80@gmail.com, o bé telefonant al 971354603.
-Fer la comanda a la carta a través de na Dorita (Llucmaçanes Gran) que com sabeu és socia de Econura, són productors de carn ecològica.

En el cas volgueu saber els productes que estan disponibles podeu consultar la pàgina web www.econura.com.  També ECONURA es compromet a enviar mensualment un llistat amb tots els productes locals i de temporada a disposar per fer comandes. En aquest cas, la Junta penjaria aquest llistat a qualque lloc conveniat perquè el pogueu consultar i sigui accessible. Na Dodita també se li farà arribar còpies de les verdures (locals i de temporada) disponibles cada mes.

Important, la comanda s'ha de fer arribar a ECONURA com a màxim el dimecres perquè pugui ser entregat el divendres.
La comanda es recollira al local de l'AVV els divendres a partir de les 19h del capvespre.

En tots el casos la forma de pagament serà la domiciliació, és la manera més àgil, senzilla i sobretot segura. Ja hi ha força vesins que han fet arribar el document degudament omplert autoritzant les dades bancaries. 
ECONURA farà el combrament el dia de sortida dels aliments. Recordeu que no és una venta directa sinó un punt de recollida.

A la reunió vam acabar totes les sol·licitud de domiciliació bancaria, si alguna família més està interessada amb aquesta proposta que ens ho faci saber.
 
Per altra banda, si hi ha alguna proposta o voleu fer alguna consulta referent a la iniciativa, no dubteu en demanar-ho o fer-ho arribar. Entre tots hem d'aconseguir que aquesta iniciativa sigui el més accessible possible. A molts veïns i veïnes ens interessa.

Moltes gràcies i bon nadal.

La Junta