divendres, 16 de novembre del 2018

Les Biblioteques, Cicle de Conferències i Exposició










Actualment la digitalització de les publicacions que fi ns ara hem conegut en suport de paper  —llibres, diaris, revistes…— s’està imposant. Aquest fet ocasiona importants canvis en el tractament de la informació i la difusió del coneixement, en els hàbits dels lectors, i en les eines que utilitzen els estudiants de tots els nivells acadèmics, entre altres conseqüències. Atents als temes d’actualitat i al coneixement del passat, ens plantejam una refl exió sobre la funció de les biblioteques, sobre el passat, el present i el futur. El fi l conductor és el paper rellevant que sempre han tingut en l’educació i el desenvolupament inteŀlectual i personal d’infants i adults.  Com a fet històric relacionat amb el foment de la lectura, volem recordar la creació del Patronato de Misiones Pedagógicas i el seu projecte cult ural i educatiu dut a terme durant la II República espanyola, en el qual fi gurava la dotació de biblioteques a les escoles rurals.

Cicle de conferències 
Totes les conferències tindran lloc a les 20.00 h a la Sala Victory.

Divendres 16 de novembre 
Las misiones pedagógicas y las bibliotecas escolares Alejandro Tiana Ferrer, Secretari d’Estat d’Educació.

Divendres 23 de novembre
 Las bibliotecas y la modernidad Magdalena Vinent Gener, Directora General del Centro Español de Derecho Reprográfi cos i Presidenta de International Federation of Reproduction Righits Organisations.

Divendres 11 de gener 
De la biblioteca de Maó a la biblioteca insular Francesc Florit Nin, Director de la Biblioteca Pública de Maó.

 Divendres 25 de gener
 Bibliotecas de Misiones Pedagógicas: un cimiento poderoso para construir una sociedad libre Blanca Calvo Alonso-Cortés, ex-directora de la Biblioteca Pública de Maó. 

Divendres 8 de febrer 
El compromís del municipi de Maó amb la renovació pedagògica durant els primers trenta anys del segle XX Pere Alzina Seguí, professor de la Universitat de les Illes Balears, pedagog i investigador sobre l’educació a Menorca.

 Exposició
 Del 16 de novembre al 8 de febrer 
Coŀlecció dels llibres enviats a l’escola rural de Llucmaçanes pel Patronato de Misiones Pedagógicas.