dimecres, 3 d’octubre del 2007

Llucmaçanes es vesteix de festa

MARIA SOLÁ (Maó) Diari Menorca (05/08/2007)

Tant el Camí de Baix com el de Na Ferranda són, durant els dies de festa a Llucmaçanes, més transitats que qualsevol altra jornada de l’any. Tot i que el servei de jaleo bus sortia des de Maó a partir de les 18 hores amb una freqüència de 15 minuts, la gran majoria va optar per arribar fins el nucli a peu, obeint les recomanacions fetes des de l’Associació de Veïns i l’Ajuntament de Maó amb l’objectiu d’evitar retencions.

Cap a les 17.30 es van iniciar els actes a Llucmaçanes amb la sortida dels gegants del poble i, posteriorment, va arribar un dels moments més emotius de la jornada: el primer toc de flabiol a càrrec de Jaume Obrador. Cinc minuts abans de les 20 hores, els caixers van endinsar-se a l’església, on es van celebrar les solemnes completes.

Amb mitja hora de retràs la Banda des Migjorn va començar a fer sonar les notes del “pasodoble”, mentre els aproximadament 30 cavalls que conformen enguany la qualcada van oferir els seus primers bots dins la Plaça de Sant Gaietà. Eren molts els que esperaven amb ànsia aquest moment i no van dubtar a l’hora d’apropar-se als cavalls sense por. Seguidament, la parella formada pel caixer batle Martí Sintes i el caixer capellà Joan Tutzò va encetar l’esperada festa de cavalls. Una vegada finalitzat el jaleo la pista de bàsquet es va convertir en el nucli de la bulla. Sobre l’escenari habilitat, els membres de les formacions Guateke Maravillas i Fraggels van amenitzar una animada revetlla que no va acabar fins a altes hores de la matinada.